Michał Górecki Blog
  • Sprzęt
    • Gadżety
    • Mobile
    • Pojazdy
  • Lifestyle
    • Alkohol
    • Jedzenie
    • Moda
    • Miejsca
  • Człowiek
  • Świat
  • Sieć i marketing
  • Rozrywka
    • Seriale
    • Filmy
    • Gry i apki
    • Książki
    • Muzyka

Type and hit Enter to search

Michał Górecki Blog
  • Sprzęt
    • Gadżety
    • Mobile
    • Pojazdy
  • Lifestyle
    • Alkohol
    • Jedzenie
    • Moda
    • Miejsca
  • Człowiek
  • Świat
  • Sieć i marketing
  • Rozrywka
    • Seriale
    • Filmy
    • Gry i apki
    • Książki
    • Muzyka
Kuchnia

Mięsny jeż!

Michał Górecki
2 Mins Read
9 Comments

To była kwestia dośc oczywista. Mam bloga kulinarnego, jestem geekiem… Mięsny jeż MUSIAŁ się na nim pojawić. Bez dwóch zdań. A czym jest mięsny jeż? Czy są osoby które go przegapiły? No dobra. Proszę bardzo. Oto i on. Uwaga, ostrzegam, jest hardkorowo :]

Michał Goo Górecki

http://www.youtube.com/watch?v=f8oR8-dQFjE

Z czego zrobiłem mięsnego jeża?

Składniki:

  • parówki
  • szynka siekana
  • szynka gotowana
  • szynka szwarcwaldzka
  • szynka parmeńska
  • kiełbasa krakowska
  • salami
  • pasztet
  • oliwka
  • plasterek cytryny

Do całości będzie oczywiście potrzebny talerz!

Talerz

Teraz pierwsza warstwa. Przeciąłem parówki na pół i owinąłem każdą parę w gotowaną, siekaną szynkę.

Pierwsza warstwa

Druga warstwę jeża ułożyłem z szynki szwarcwaldzkiej.

Druga warstwa

Trzecia – z mojej ulubionej szynki hiszpańskiej.

Trzecia warstwa

Na następny ogień poszedł dziób jeża, czyli wielkie plastry szynki (dla odmiany)

Czwarta warstwa - dziób

Czas uzupełnić nieco korpus jeża. Krakowska nadaje się do tego IDEALNIE!

Piąta warstwa

Szósta warstwa to trochę obcego akcentu – salami!

Szósta warstwa

Siódma warstwa to pasztet – bez niego jeż nie może istnieć!

Siódma warstwa

I na samym końcu dorabiamy oczywiście oczy z oliwki przekrojone na pół i buzię z plasterka cytryny!

MIĘSNY JEŻ GOTOWY! :D

Mięsny jeż, mięsny jeż, ja go zjem, ty go zjesz!

Share Article

Follow Me Written By

Michał Górecki

Cześć, fajnie że tu jesteś. Więc o mnie znajdziesz (o dziwo) w zakładce "o autorze". Jeśli chcesz zostać na dłużej - lajka daj Góreczkowi, sakiewką potrząśnij!

Powiązane

Najlepszy, prosty chleb na zakwasie!

Michał Górecki
21/06/2020

Najłatwiejsza pizza na świecie

Michał Górecki
09/02/2016

Żurek “goorek”

Michał Górecki
31/03/2013

Jajka z pieczarkami

Michał Górecki
30/03/2013
Facebook Twitter Youtube Instagram